Útfelújítás:szebb és zöldebb lesz

2011.03.29/A reformkori városrészre rávezető két legforgalmasabb út teljes felújítása kezdődött meg. A Jókai utca 71-es főút alatti része és a Huray utca új burkolatot kap, előbbiben szélesítik a zöld sávot, utóbbiban parkolókat és csapadék elvezető csatornát alakítanak ki. Május végére minden elkészül.


- A Jókai utca 71-es alatti szakasza van csak önkormányzati tulajdonban, így erre a részre pályázhattunk. Itt teljes útburkolat csere lesz, új szegélyt kap az utca, valamint megszélesítjük a járda és az út közötti zöld sávot, néhány beteg gesztenyefát kivágunk, ezek helyére újakat ültetünk. Az utca alsó szakasza a Honvéd utcáig bazaltköves díszburkolatot kap, amelynek kinézete és kialakítása megegyezik majd a környék felújított utcáival. A Huray utca is új burkolatot kap, felújítjuk a járdát, kiépítjük a csapadékvíz elvezető rendszert, az utca jobb oldalán pedig 15-20 autónak helyet biztosító parkoló sávot alakítunk ki – válaszolta érdeklődésünkre Kosler Zoltán, a városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője, aki hangsúlyozta: a szezon kezdetéig mindenképpen elkészül a beruházás, így az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének zsűrije már a felújított környezetet veheti szemügyre.

A teljes beruházás 122 millió forintba kerül, ehhez uniós pályázaton 86 milliós támogatást nyert a város. A Jókai utca alsó szakasza a tervek szerint április végére készül el, míg a Huray utca átadása május végén lesz. Az éppen aktuális munkafolyamatoknak megfelelően változik majd az érintett területen a forgalomkorlátozás, de a környéken lakók korlátozott közlekedése illetve az itt található fontos kulturális intézmények megközelítése szinte mindig biztosított lesz.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?