Jövőre már lesz városi uszoda?

2011.09.15/Egyre nagyobb az esély arra, hogy a Balaton Szabadidő Központ melletti területen uszoda létesüljön. Hatályba lépett az új sportfinanszírozási törvény, és megjelentek a hozzá kapcsolható pályázatok, így megnyílt a lehetőség a régóta várt beruházás megvalósítására. A szándék eltökélt.

 

Optimális esetben jövő februárban elkezdődhet a városi uszoda építése, amelynek tervezett költsége 500 millió forint. A meglehetősen költséges üzemeltetés ellenére a város vezetősége továbbra is szorgalmazza az uszoda létesítését, hiszen évek óta gondot okoz, hogy Füreden nincs olyan uszoda, amelyet egész évben lehetne látogatni s egyben alkalmas lenne az iskolások úszásoktatására is.
Sikeres pályázat esetén a beruházás hetven százalékát az állam fedezné a társasági adóból, a maradék harminc százalékot az önkormányzatnak kellene állnia. Várhatóan ez év október végén lesz döntés a pályázatról.

A tervek szerint a Balaton Szabadidő Központ melletti a sportcsarnok és a patak közötti egyhektáros önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon építenék fel az uszodát. A többfunkciós épületben kiszolgáló helyiségek, öltözők, irodák, és tanuszoda lenne illetve egy 25 méteres úszómedence. A tervek tehát készen vannak, sőt az engedélyezési eljárás is megtörtént.

Az önkormányzat módosította a város szabályozási tervét annak érdekében, hogy a kiszemelt területen megépülhessen az uszoda. A tervezett építkezés érdekében továbbá létrejött a Balatonfüred Vízilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány, a kormány rendeletének megfelelően az alapítvány nyújtotta be a támogatási kérelmet.

A testület döntött arról is, hogy a tervezett uszoda megépítése érdekében a Magyar Állam javára, a beruházáshoz igényelt pályázati támogatás biztosítékaként, a támogatás összegéig jelzálogjogot jegyez be az ingatlanra.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó cikkek:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?