Újra ingyenes a parkolás

2011.09.15/A hónap közepétől újra ingyenes a városban a parkolás, az automaták már nem működnek, jövő év májusig nem kell fizetni az autósoknak. A reformkori városrész két védett utcájában, a Blaha Lujza és a Kisfaludy Sándor utcákban azonban továbbra is egész évben érvényben van a díjszabás.

 

- A tavalyi adatokhoz képest nőtt Füreden a fizetős parkolókat használó autók száma, ugyanakkor nem romlott a vezetők morálja, arányaiban nem kellett több bírságot kiszabni – tudtuk meg Szeles Ákostól, a Probio Zrt. munkatársától.

Az idei parkolási szezon hosszabb volt a szokásosnál, hiszen már május közepétől fizetni kellett a parkolásért. Mintegy 650 fizetős és közel 300 ingyenes parkoló volt elérhető a városban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Kisfaludy strandnál ezen a nyáron is esetenként szinte lehetetlen volt a parkolás, több esetben a hatalmas ingyenes parkoló is csurig megtelt. Az önkormányzat keresi a megfelelő megoldást – hangzott el a legutóbbi testületi ülésen.

A reformkori városrész két védett utcájában, a Blaha illetve a Kisfaludy utcában továbbra is fizetni kell, itt 240 forintba kerül óránként a parkolás.

A parkolási rendszer működtetésével, a díjak kiszabásával továbbra is kettős a szándék: a település leglátogatottabb részének forgalom szabályozása illetve a reformkori városrész védelme.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?