Arács saját bora

2011.10.04/Nosztalgia, közösség erősítés, valamint némi darálás és préselés a Hősök terén. Az arácsiak identitásukat tovább erősítve idén is elkészítették saját borukat. A hagyományos arácsi szüreten a résztvevők közösen adták össze a musthoz valót és dolgozták fel az otthoni termésükből hozott szőlőt.

 

Az arácsi bor elkészítése az elmúlt év tavaszán elhunyt, egykori alpolgármester Kutas Árpád ötlete volt, a kezdeményezést azóta az Arácsért alapítvány folytatja, bővítve ezzel azokat a programokat és közösségi élményeket, amelyek nemcsak megőrzik, de tovább erősítik az amúgy is markáns arácsi identitást. A sajátos szüreten felnőttek és gyerekek dolgoztak együtt, s jutott idő arra is, hogy a borászok elégedetten nyugtázzák: főleg az augusztusi kedvező időjárás miatt az idei termés kecsegtető, várhatóan mennyiségben és minőségben is jó borok készülhetnek belőle.

A közös szőlőből készült must a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskola hordóiba került, ahol várhatóan decemberre finom borrá érik.

Nézze meg a szüreten készült videót.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó videó:

{youtube}http://youtu.be/28agWYAHHz8{/youtube}
PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?