Korszerű, polgári, modern országot

2011.10.06/Újra kell építeni a korszerű, európai, modern Magyarországot. Újra cselekvő, dolgos nemzetnek kell lennünk, vissza kell találnunk az igaz, emberi értékekhez. Ez az 1848-as történtek igazi üzenete. Ez most a jelen ifjúság feladata - fogalmazott ünnepi beszédében Katona Tamás történész.

 

Az Aradi vértanúk terén rendezett ünnepségen Katona Tamás beszédében felidézte a történelmi eseményeket, majd a jelen lévő iskolásokhoz szólt.

- 1848-as szabadságharcban egy egész nemzet osztozott, sőt több, mint egy nemzet, hiszen a történtek túlmutattak Magyarországon, a legszentebb népjog harca volt ez. Rendkívüli nemzedékre emlékezünk. A legjobb meggyőződésük szerint, híven szolgálták a hazát, a legtöbbet adták ennek a nemzetnek, nemcsak a kiváló hadvezérek, hanem valamennyi katona, aki csatlakozott a szabadságharchoz. Kötelességünk emlékezni rájuk. Kötelességünk, mert vannak dolgok, amiket ugyan elég egyszer kivívni, de az önmagában kevés, meg is kell őrizni azokat. Nem kisebb a mostani ifjúság feladata, minthogy újra létrehozza a korszerű, európai, modern és polgári Magyarországot. Ha 1848-ban sikerült, akkor ma is sikerülnie kell. Újra cselekvő, dolgos nemzetnek kell lennünk. Vissza kell találnunk az emberi, közösségi, igazi értékekhez. Mindez a mai fiatalokon áll – mondta ünnepi beszédében Katona Tamás.

Az ünnepségen az Eötvös Loránd Általános Iskola diákjai adtak műsort, közreműködött az Ifjúsági Fúvószenekar.

A megemlékezés az Aradi vértanúk terén álló kopjafák koszorúzásával zárult.

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?