Felújított rendőrkapitányság

2010.12.16/Az országos rendőr főkapitányság és az önkormányzat öt évre szóló, hatvanöt millió forintos megállapodást kötött, ennek részeként valósult meg a füredi kapitányság főépületének külső felújítása és hőszigetelése. Javultak a munkakörülmények, további fejlesztések várhatók.


A kapitányság épületének fejlesztése több lépcsőben történik majd, ehhez a város 35 millió forint támogatást ad majd, a további 30 millió forintot a megyei illetve az országos rendőrkapitányság biztosítja.

– Nagyon ráfért már a rendőrség épületére a fejlesztés. Úgy gondolom példaértékű megállapodást kötöttünk, tudjuk, a rendőrség nincs abban a helyzetben, hogy önerőből biztosítson egy ekkora beruházást, ezért adtunk ehhez támogatást. A városnak fontos, hogy ez a térség is rendezett legyen illetve a rendőrség megfelelő körülmények között dolgozhasson – vélekedett dr. Bóka István polgármester a felújított épületben kedden tartott ünnepségen, amelyen részt vett a megyei rendőr főkapitány is. Töreki Sándor kiemelte: a beruházással nem csak a kapitányságon dolgozó mintegy nyolcvan rendőr munkakörülményei javulnak, de a szervezet szolgáltatásait igénybevevő helyi lakosokat illetve turistákat is megfelelő körülmények között tudják majd ezentúl fogadni.
– Valóban fontos megállapodást kötöttünk a várossal, minden erőmmel azon leszek, hogy ez az öt éves fejlesztési program megvalósulhasson – tett hozzá a megyei kapitány.

Regdon László megbízott füredi rendőr kapitány kérdésünkre elmondta, a tervek szerint jövőre a jelenleg nagyon rossz állapotban lévő, használaton kívüli úgynevezett B épületet bontják el és építik újjá. A várhatóan két-három év múlva elkészülő új épületben a tervek szerint tanácstermet alakítanak majd ki.

Az ünnepségen elköszönt a kapitányság dolgozóitól Anda György korábbi füredi kapitány, akit december 1-ei hatállyal a megyei kapitányság rendészeti igazgatóságának vezetésével bíztak meg.

balatonfured.hu
PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?