Infotér Füreden

2011.11.21/Füreden az információs társadalom krémje. Immár második alkalommal rendezik meg az Infotér - Informatika a Társadalomért konferenciát a városban. Az Anna Grand Hotelben nagy érdeklődés mellett zajló eseményen valamennyi minisztérium szakemberei jelen lesznek előadóként.

 

Az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a tavalyi, nagy sikerű, több mint 700 résztvevővel lebonyolított konferenciához hasonlóan idén is megrendezi (november 22-23-án) a szakmai fórumot, amely az információs társadalom építésében részt vevők teljes körét felöleli: a közigazgatást, a cégeket, a civil társadalmat, a kutatói-oktatói szektort valamint a magas rangú hazai és nemzetközi közigazgatási tisztviselőket és szakembereket.
A konferencia platformot nyújt ahhoz, hogy a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozók tapasztalatokat cseréljenek az ict-szektor vállalkozásaival és az információs társadalom építésén munkálkodó civil szervezetekkel. Az eszmecsere fő célja, hogy valós, a hazai közigazgatás korszerűsítését és az információs társadalom fejlesztését lehetővé tevő megoldásokat találjanak az érintettek.
A konferencián az elektronikus közigazgatás illetve a telekommunikáció nagy témakörei mellett a szakemberek érintik a digitális írástudás-bővítés kérdéseit, az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, az energetika, a szociális szektor, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és általában a gazdaság informatikai vonatkozásait is.

Különösen nagy hangsúlyt fektetnek majd a magyar gazdaság helyzetének értékelésére. Az első napon Járai Zsigmond, az MNB Felügyelő Bizottsági elnökeként mondja el véleményét; a második napon, az eseményt zárva pedig Rogán Antal, a Magyar Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke fejti ki álláspontját előadásában.

A rendezvényen minden tárca jelen lesz, de különösen a kormányzati informatikáért, a közigazgatásért és a telekommunikációért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselteti magát magas szinten, de a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium szervei is több kerekasztal-beszélgetés főszereplői lesznek.

A konferencia fővédnöke, főelőadója Dr. Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter. A nulladik napon a szakmai fórum díszvendége, Andy Vajna, filmiparért felelős kormánybiztos volt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó videó:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?