Megnyitott a szociális központ

2011.11.22/Beköltözött az új, ezer négyzetméteres épületbe a Szociális Központ. Mostantól valamennyi szociális ellátás itt, egy helyen, az óvárosi Kéki utcában vehető igénybe. Több mint ezer ellátott, minőségi feltételek és számos feladat: az étkeztetéstől egészen a gyermekjóléti szolgálatig.

 

A kétszintes, korszerű, környezetbarát és energiatakarékos, közel 1000 m2-es szociális komplexum a nyár végére készült el, ám a beköltözés csak most valósulhatott meg. A 260 millió forintból épült nagy közösségi helyiségeket magába foglaló épület negyven fő befogadására illetve nappali ellátására alkalmas. Itt működik a gyermekjóléti szolgálat illetve a családsegítő szolgálat, az épületben kapott helyet az étkeztetés és a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás (diszpécser központtal), illetve az idősek klubja, ahová jelenleg is várják a jelentkezőket.
A komplexumban november 29-én, kedden, 9-15 óra között nyílt napot tartanak, bárki betekinthet az intézmény munkájába.


A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ korábban a város négy különböző pontján található, egymástól távol eső épületekben látta el feladatait. A rászorulók számának folyamatos növekedése miatt egyre nehezebb volt az elavult struktúrában biztosítani a megfelelő ellátást, ráadásul az épületek működtetése sem volt gazdaságos, ezért elkerülhetetlenné vált a városi szociális ellátás komplex fejlesztése. Az új központ hosszútávon képes biztosítani a város és kistérsége lakóinak számára a minőségi és egyenlő eséllyel elérhető szociális szolgáltatásokat.

A Füred Tv felvételén Váradi Gézáné, az intézmény igazgatója mutatja be az épületet és a komplexumban zajló szakmai munkát. Videó itt.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?