Buszok új utakon

2011.11.25/Kevesebb útvonalon, megemelt jegyárakkal és ritkított járatokkal, de átláthatóbb, racionálisabb menetrend szerint közlekednek majd a városi buszok. A Balaton Volán új közlekedési rendjét tárgyalta a képviselő-testület. Az új menetrend jövőre lép életbe, de még van idő a módosításokra.

 

A rendszer felülvizsgálatára azért volt szükség, mert évek óta veszteséges a helyi autóbusz közlekedés fenntartása illetve a kihasználatlan vagy azonos útvonalon közlekedő járatok valamint az utasok új igényei miatt újra kellett gondolni a menetrendet – áll a közlekedési vállalat tájékoztatójában, amely szerint az új koncepció egyszerűbb, követhető közlekedést, több megállóhelyet valamint átszállás nélküli utazást kínál.

A jelenlegi tizennégy, esetenként egymástól alig eltérő útvonalat ötre csökkentik, megszűnnek a kihasználatlan járatok, a közlekedés pedig alapvetően egyetlen gerinc vonalra épül majd, így az egyes városrészek között új összeköttetések jönnek létre. Az arácsi városrészből átszállás nélkül lehet majd eljutni a bevásárlóközpontokhoz, a Köztársasági úti lakótelepről pedig közvetlen járat vezet a városi strandokhoz.
A menetrend részletes terve, a járatok térképei megtalálhatók a honlapon itt, a 05, és a 05M mellékletekben.

Egyszerűsödött és egyben drágult a díjrendszer is. Az eddigi külön egyvonalas és összvonalas buszjegyek illetve a szezonális tarifák helyett egységes, 300 forintos, jeggyel lehet majd gyakorlatilag bárhonnan bárhová utazni, a havi bérlet 4050-ről 4500 forintra emelkedik. A tanuló és nyugdíjas bérletek árát a volán a duplájára kívánta emelni, ezt a képviselő- testület nem fogadta el, így ezek a bérletek a jelenlegi 1250 forint helyett 1700 forintba kerülnek majd.

Bár az új menetrend révén ésszerűsödik a szolgáltatás, ezzel együtt biztos lesznek ellenvélemények, változtatási javaslatok, amelyek alapján várhatóan még módosíthatja a Balaton Volán az új rendszert – hangzott el a testületi ülésen.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?