Nyolc hónap fogház a kézilabdázónak

2011.11.28/Jogerősen nyolc hónap letöltendő fogházra ítélte a Veszprém Megyei Bíróság Pásztor István volt magyar és világválogatott kézilabdázót. A Balatonfüred játékosa tavaly szeptember 29-én motorkerékpárjával a zebrán halálra gázolt egy idős férfit. Az egyesület mindenben támogatja a játékost.

 

A Kahler Frigyes vezette büntetőtanács ezzel helybenhagyta az elsőfokú Veszprémi Városi Bíróság május végén kiszabott büntetését. Nem változtatott a másodfokon eljáró tanács azon sem, hogy a 40 éves Pásztor István öt évig nem vezethet gépjárművet. A vádlott köteles megfizetni 375 ezer forint bűnügyi költséget is - adta hírül az MTI.
Pásztor István 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el motorkerékpárjával egy 80 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette. Az élsportoló a 40 kilométeres sebességkorlátozó tábla ellenére 76-80 kilométerrel hajtott.
A másodfokú tanács a vádlott javára írta őszinte, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és hogy korábban közlekedési szabályszegést nem követett el. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság azt is, hogy Pásztor István családos ember, egy gyermek eltartásáról gondoskodik, magas állami kitüntetése van, megbecsült élsportoló, közösségteremtő személyiség.
Különös enyhítő körülményként értékelte a másodfokú bíróság, hogy a vádlott felkarolta az elgázolt férfi 80 éves özvegyét, azóta is hetenként látogatja, anyagilag támogatja. A bíróság mindezekre tekintettel a törvényi minimum alatt szabta ki a büntetést.

A kézilabdázó az ítélet előtt az utolsó szó jogán elmondta: teljes mértékben elismeri felelősségét, és élete végéig gondoskodni szeretne az elhunyt férfi özvegyéről. A baleset után Pásztor István személyesen kereste fel az elhunyt férfi családját, és bocsánatot kért.

A naplo-online információi szerint a BKSE férfi kézilabda együttes mindenben támogatja csapatkapitányát, amiben tudnak segítik az egykori világválogatottat és családját. Azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy a sorsdöntő, szerdai tatabányai találkozón pályára lép-e a 215-szörös magyar válogatott.

Forrás: MTI

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?