Uszoda és sportcsarnok épülhet

2011.12.07/Pályázati pénzből fejlődhet a város sportélete. A társasági nyereségadóból igényelhető támogatásokra (TAO) beadott pályázatokon a füredi kézilabda és a futball klub is nyert, de jelentős támogatást kaptak a városi uszoda illetve a gimnáziumi sportcsarnok építése érdekében létrehozott alapítványok is.

 

Jóváhagyta az Európai Bizottság azt a magyar programot, amely állami finanszírozásként évi mintegy 60 millió eurót fordít meglévő sportlétesítmények felújítására, fejlesztésére illetve az amatőr sportra és az utánpótlás nevelésre a társasági nyereségadóból igényelhető támogatások (TAO) keretén belül.

A Balatonfüredi Kézilabda Egyesület utánpótlás nevelésre 60 milliót, míg a füredi futball klub működési költségei fedezésére 27,5 millió forint támogatást nyert. A futball klub pályázott a klubház bővítésére, illetve az utánpótlás központ fejlesztésére is, dr. Csákvári Tamás elnök, a balatonfured.hu kérdésére elmondta: még zajlanak az egyeztetések, de jó esély van rá, hogy megkapja az egyesület az igényelt 100 millió forintos támogatást.

Szintén nyert a városi uszoda illetve a gimnáziumi sportcsarnok építése érdekében létrehozott két alapítvány is. (Még a nyáron döntött a képviselő testület arról, hogy a beruházások érdekében két sportcélú közhasznú alapítványt hoz létre, amelyeket a 100%-os önkormányzati tulajdonú társaság, az Észak-Balatoni Regionális Konferencia Központ Kft. alapított meg.)

A Balatonfüred Vízilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 352 millió forint támogatásban részesült, míg a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány 317 millió forintot kapott, emellett a Balaton Vízilabda Klub is közel 14 millió forintos támogatáshoz jutott - olvasható az érintett országos sportszövetségek hivatalos honlapjain.

A fejlesztések feltételei, a támogatások felhasználásának pontos alkotóelemei egyelőre még nem ismertek, amint hivatalos határozat születik ezekről, itt a honlapon részletesen ismertetjük majd a beruházásokat, amelyeknek a hetven százalékát fedezi a pályázati úton nyert támogatás, a maradék harminc százalékot az önkormányzatnak vagy az adott klubnak kell majd állnia.

A program a Magyarországon élők sporttevékenységének, sportbeli aktivitásának növelése érdekében született, keretében az állami támogatásban részesülő valamennyi sportlétesítmény több célra használandó központtá válik. Ahhoz, hogy a hivatásos sportegyesületek a program keretein belül támogatáshoz jussanak, olyan stratégiát kellett kialakítaniuk, amely a közösség érdekeit szolgálja, például tömegsportprogramok szervezését, utánpótlás-nevelést vagy bizonyos idősávokban a sportlétesítmények biztosítását a helyi lakosság számára. A parlament döntése értelmében társaságiadó-kedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek látvány-csapatsportot támogatnak, azaz a labdarúgást, a kézilabdát, a kosárlabdát, a vízilabdát és a jégkorongot.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?