Jönnének a bencések

2011.12.20/A Pannonhalmi Bencés Rend legfelsőbb testülete nagy többséggel támogatta, hogy átvegyék a Széchényi Ferenc Szakképző Iskola működtetését. Az iskola egyházi fenntartásáról az intézményben is több szintű egyeztetés zajlott az elmúlt hetekben, mindegyik fórum egyetértett a fenntartóváltással.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk: a közoktatás változása miatt, az iskola jövőbeni fenntartása érdekében kezdődtek el az egyeztetések a bencés renddel, mivel, ha az állam venné át a szakiskolát, akkor annak további finanszírozása könnyen bizonytalanná válhatna.

Mint a testületi ülésen elhangzott, lezajlottak az iskolán belüli egyeztetések, a pedagógusok, az iskola egyéb dolgozói, a szülők és a diákszervezetek is támogatják, hogy az intézményt a Pannonhalmi Bencés Apátság vegye át.

A fenntartóváltás révén nem válna egyházi iskolává a Széchényi, megmaradna minden eddigi szak, sőt több lehetőség nyílna a bővítésre. A tervek szerint elindulhatna egy hároméves képzés, amely közvetlenül az általános iskolából kikerülőknek pincér, gazda, borász és falusi vendéglátó szakot kínálna. A bencés rend már át is világította az intézmény gazdasági és szakmai működését, a napokban pedig a legfelsőbb döntéshozó testülete határozott arról, hogy átvennék az iskola működését.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy a Széchényi szakképző iskola kilép a Balaton-felvidék-Somló Szakképzés-szervezési Társulásból, amely januártól már az állami kézbe kerülő középiskolákat tömöríti.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Kapcsolódó cikkek:

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?