Fejlesztések és díjemelés

2011.12.22/Jelentős nyereséget termelt idén a város fizető parkolási rendszere, azonos díjak mellett a tavalyihoz képest több mint tíz százalékkal nőtt az autós forgalom. Jövőre újabb hiánypótló beruházások várhatók, tovább bővül a parkolási rendszer, de a tervek szerint lesznek változások a díjszabásban is.

 

- A fizető parkolási rendszer évek óta nyereségesen működik, és egyre jobb a forgalomszabályozó szerepe is. Ebben az évben 18 millió forint eredményt produkált a parkolási rendszer, ehhez adódik hozzá az elmúlt évek alatt felhalmozódott többi nyereség, most ebből a közel 37 milliós keretből fejlesztünk. A legnagyobb beruházás a Kisfaludy strand parkolójának bővítése lesz, itt a Munkácsy utca alatti jelenleg füves területen mintegy száz új parkolót alakítunk ki – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szeles Ákos, a Probio Zrt munkatársa, aki hangsúlyozta, az elmúlt két évben nem emelték a parkolási díjakat, a tervek szerint jövőre is csak mérsékelt emelés várható.

A fizetőidőszak továbbra is május 15-től szeptember 15-ig tart majd, viszont bővítenék az éves működésű térítéses parkolók számát. A kiemelt övezetnek számító Kisfaludy és Blaha utcák mellett a Szent István téren épülő 75 férőhelyes mélygarázsban valamint a polgármesteri hivatal „A”épülete melletti jelenleg sorompóval lezárt és a „B” épülettel szemben lévő parkolókban is egész évben fizetni kell majd a tervezet szerint ám ezek mindegyike a mérsékelt díjzónához tartozna (140 Ft/óra).
A szezonális parkolók számát is szeretné növelni a Probio Zrt. javaslatuk szerint a Park és a Huray utcákban is fizetni kellene jövőre a parkolásért, az egykori piac területén viszont továbbra is ingyenes lesz a megállás.


A parkolási rendszer jövő évi fejlesztési terve:

- Park utca (zsák utca) parkolási rendszerbe integrálása (szegélyek, táblázás, jegyautomata) 1.800.000 Ft + ÁFA

- Mélygarázs és felszíni parkolók üzembe helyezése (jegyautomaták telepítése, burkolat jelzések, táblázások, stb.) 3.300.000 Ft + ÁFA

- Szabadság utca végén szilárd burkolat kialakítása 1.700.000 Ft + ÁFA

- A Kisfaludy strandi parkolót és strandot összekötő Ny-i oldali nagy forgalmú gyalogút környezetének kertészeti felújítása 350.000 Ft + ÁFA

- Huray utca új parkolóhelyeinek fizetőparkoló rendszerbe történő bevonása, jegyautomata telepítése 1.500.000 Ft + ÁFA

- A Kisfaludy strandi parkoló bővítése

- Huray úti volt piac területének rendbetétele, közvilágítás kiépítése, szezonális nyilvános WC elhelyezése.

Díjváltozások:

Kiemelt övezet IX. 16 .- V. 14. között 240 Ft/óra helyett 260 Ft/óra

I. övezet 220 Ft/óra helyett 240 Ft/óra

II.övezet 120 Ft/óra helyett 140 Ft/óra

A felsorolt változtatások egyelőre csak tervezetek, a módosításokról a képviselő-testület dönt majd a jövő évben.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?