Vasemberek a városban

2012.01.11/A városban rendezik meg az I. Balatonman Triatlon Fesztivált. Profi verseny, festői táj, - nem csak hivatásos sportolóknak. Lehet futni, úszni, kerékpározni, versenyezve az idővel vagy csak önmagunkkal. A júniusban tartandó versenyre bárki jelentkezhet, akár több fős csapat tagjaként is.

 

A június 14-17 között rendezendő verseny mellett széles körű sportszakmai expót tartanak, de szabadidős, családi és gyermekprogramok is várják majd az érdeklődőket. A rendezvény központja a Sundance Park lesz, ahol a triatlonon indulók és családtagjaik a verseny ideje alatt kedvezményesen vehetik igénybe a vendéglátóhelyek illetve az Aquapark szolgáltatásait.

- Nemcsak a sportág profijait várjuk a versenyre, sőt. Azt szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja, hogy lehetetlen nem létezik, megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet ironman. A rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt. Ráadásul a sportág menőivel együtt versenyezni extra motivációt és élményt adhat mindenkinek. Jelenleg több hazai hírességgel, sportolóval is tárgyalásokat folytatunk, reményink szerint az ő jelenlétük még érdekesebbé teheti majd a versenyt – tudta meg a balatonfured.hu a rendezvény főszervezőjétől. Zelcsényi Miklós hozzá tette: nem egyetlen programban gondolkodnak, hagyományteremtő szándékkal rendezik majd meg nyáron az első Balatonman fesztivált, amelyre több, mint ötszáz indulót várnak.

Három kategóriában lehet indulni a versenyen.

- Balatonman iron
(3800 méter úszás,180 km kerékpározás, 42,2 km futás. Klasszikus ironman táv profiknak és a kihívást kedvelőknek.)

- Balatonman 70.3
(1900 méter úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás.)

- Balatonman special
(1900 méter úszás, 180 km kerékpározás, 11 km futás. Azoknak, akik kerékpározásban erősek, de a másik két számban nem akarnak teljes távot megtenni.)

Az első kettő kategória, elsősorban az amatőrök kedvéért, váltóban is teljesíthető. A kötött váltóban 3 fős csapatok indulhatnak, a korlátlan váltóban viszont tetszőleges egy-egy csapat létszáma.

A versenyről további információk és nevezési lehetőség a rendezvény honlapján.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?