Füredi vitorlázó sikere

2012.01.18/Vadnai Jonatán, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) fiatal vitorlázója, az Új-Zélandon rendezett optimist világbajnokságon mintegy ötven ország, több mint kétszáz versenyzője közül végül a 33. helyezést érte el, megszerezve ezzel az eddigi legjobb magyar optimistes világbajnoki eredményt.

 

A „hosszú fehér felhő földjén”, Új-Zélandon rendezték meg a 2012. év első optimist versenyét. Az Optimist Világbajnokságon – melynek az Ausztráliától 2000 km-re fekvő sziget, Napier városa adott otthont - 48 ország közel 210 versenyzője, majd két hétig tartó rendezvénysorozaton mérte össze tudását egyéni és csapatversenyben. A verseny ideje alatt az időjárás szinte minden arcát megmutatta: volt szélcsend, viharos szél, eső, napsütés, tükörsima vízfelület, erős hullámzás.


Egy négy napos nemzetközi edzőtáborozást követően vette kezdetét a fő verseny, mely első részében a Harken nemzetközi regattán mérték össze tudásukat a fiatal versenyzők, majd január 01-jén elrajtolt a világbajnokság mezőnye is.
Magyarországot a BYC versenyzője, Vadnai Jonatán képviselte, aki december elején érkezett családjával Új-Zélandra. A 11 futamos világbajnokságon Jonatán végig egyenletes teljesítményt nyújtott, amelyet a 10. futamban egy bravúros 3. hellyel koronázott meg. Összesítésben elért 33. helyezése az európai rangsorban a 9. helyet jelenti, azonban Vadnai Péter – Jonatán Édesapja elárulta, hogy fia pályafutását Laser 4.7 hajóosztályban folytatja tovább, abban a hajóosztályban, ahol jelenleg bátyja, Benjamin az ország legjobbja.
A 2012. év optimist világbajnoka bravúros hajrával a szingapúri Kimberly Lim lett, a második helyen a holland Bart Lambriex végzett, míg a harmadik helyet a perui Javier Arribas szerezte meg.

Forrás: BYC

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?