Újévi koncert

2011.01.02/A városban először újévi koncerttel köszöntötték az év első napját. Mozart, Haydn és Weiner Leó klasszikus művei a Grazioso Budapest vonósnégyes szelíd előadásában. Lélekemelő muzsika, teltház a Vaszary Villa Széchenyi termében. Koccintás. Vajon mit hoz majd az új esztendő?


A több mint egyórás koncert előtt Doncsev András a város alpolgármestere mondott beszédet.

- Karácsony ünnepét követően, újév kezdetekor, vízkereszt tájékán erősítenünk kell magunkban a hitet, hogy mindannak, ami történik, felsőbb értelme van. Hinnünk kell abban, hogy életünk történéseit megvilágítják az égi fények. Hinnünk kell abban, hogy az egymáshoz tartozás érzése erőt ad a hétköznapok emberpróbáló küzdelmeihez, erőt ad kudarcaink feldolgozásához és erőt ad a győzelmeinkhez szükséges alázathoz. És hinnünk kell abban, hogy bárhogyan is alakult és alakul az emberiség és hazánk történelme, bármilyen buktatókkal és vargabetűkkel, anyagi nehézségekkel teli az életünk, az emberi lélek felemelkedése igenis lehetséges, és csak rajtunk múlik - mondta az alpolgármester.

PROGRAMOK
2017-12-16 18.00

Faludy György versei Hobo modorában.

2017-12-21 17.00

Ladányi Tamás asztrofotós könyve.

2017-12-19 19.00

55 éves a legendás zenekar.

IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS


7℃
km/h
 
Hirdetés

Hirdetés

Napi menü Füreden

Hirdetés

Hirdetés

Agora
Zeneszerető 2017.12.14/
Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszon...
Közmeghallgatas 2017.12.13/
Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?
útfelújításnak 2017.12.13/
Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?